museovinkkejä

Muutamia museoita olen jo tarkkailut KAMUSENI-katseella.Tarkempaa listausta ja vinkkejä museokäynteihin luennolla. Museon nimeä klikkaamalla pääset museon kotisivuille.

 • Gallen-Kallelan Tarvaspää: upea kokonaisuus kahviloineen, mutta kapeat kierreportaat ja hankala saavutettavuus vähentävät senioriystävällisyyttä
 • WeeGee: kokonaisuudessaan helppo talo liikkua, paljon museovaihtoehtoja saman katon alla, avarat tilat, tarjolla myös senioritoimintaa, useamman tunnin retkikohde
 • Helsingin Yliopistomuseo Arppeanum: 400 vuotta opiskelun historiaa, kivikokoelma, keisareiden kuvia, kuvauksellinen valurautaportaikko.Puiset vanhat vitriinikaapit luovat vanhan museon tunnelmaa.Hissi, ilmainen sisäänpääsy. Museo siirtyy muihin tiloihin kesäkuussa 2014, joten täällä kannattaa nyt vierailla!
 • Suomen pankin rahamuseo: näyttely ja kahvila yhdessä tasossa, modernin tyylikäs paikka muistella markkaa, kattoikkunasta aukeaa uusi näkökulma Tuomiokirkkoon. Ilmainen sisäänpääsy ja edullinen kahvila.
 • Teatterimuseo: mielenkiintoinen ja jännittävä museo teatterin ja oopperan ystäville, lavastusten pienoismalleja, rekvisiittaa ja puvustuksia. Liput alakerrasta ja hissillä ylös. Innokkaimmat voivat suunnata kulissien keskelle puvustamon kautta…
 • Valokuvataiteen museo: vaihtuvia valokuvataiteen näyttelyitä avarassa ja helposti kuljettavassa tilassa.
 • Espoon automuseo: menneen maailman ajoneuvoilla täyteenajettu vanha kivinavetta hieman hankalassa paikassa historiallisen Kaisankodin vieressä. Ainutlaatuinen paikka autointoilijoille.
 • Sinebrychoffin taidemuseo: vanhaa eurooppalaista taidetta, täällä voit nähdä jopa aidon Rembrandtin. Yläkerran upea interiööri havainnoillistaa ainutlaatuisella tavalla  millaisia porvariskoteja 1800-luvun Helsingissä oli. Keidas keskellä Bulevardia.
 • Arkkitehtuurimuseo: mahtavan portaikon jälkeen Suomen 1900-luvun arkkitehtuuria esittelevä näyttelysali vaikuttaa vaatimattomalta, mutta kokonaisuutta täydentää väliaikaiset näyttelyt. Laaja alan kirjasto museovieraiden käytössä.
 • Lastentarhamuseo: muutama museohuone jugend-talossa esittelee menneiden vuosikymmenten lastentarhan arkea. Esillä on myös hieno nukkekoti, ja täällä paljastuu millaiset ovat aidot Fröbelin palikat.
 • Luonnontieteellinen museo: koko elämän kirjo ja historia tiiviinä pakettina; luita, lintuja, liskoja, täytettyjä eläimiä ja helppokäyttöistä tekniikkaa. Sopii aivan kaiken ikäisille eläimistä ja elämästä kiinnostuneille! Ja katseltavaa riittää useammaksikin tunniksi.
 • Helinä Rautavaaran museo: muistatko Helinä Rautavaaran ja Peukaloliisan matkakertomukset Seura-lehdessä? Täällä voit tutustua Helinän huikeaan elämään ja mielenkiintoisiin kokoelmiin. Tarjolla kurkistuskontteja kaukaisiin kulttuureihin ja monikulttuuriseen maailmaan.
 • Amos Andersonin taidemuseo: uusia ja vanhoja tiloja useassa kerroksessa. Vaihtuvia taidenäyttelyitä täydentää mahdollisuus kurkistaa kustantaja-mesenaatin kotiin ja kappeliin. Näistä tiloista museo ehkä laajenee tulevaisuudessa Lasipalatsin alle…
 • Porvariskotinäyttely: palanen Linnunlaulun ja Kallion historiaa. Pieni, vähemmän tunnettu tunnelmallinen kohde. Auki vain muutamana päivänä viikossa.
 • Hotelli- ja ravintolamuseo: monipuolinen ja moderni erikoismuseo, jossa voi palata pelaten 1960-luvun ravintolamaailmaan ja tutustua tylyn tyylikkääseen 1930-luvun Alkon myymälään. Kannattaa katsastaa myös riemastuttava iskurepliikkikone, hurmaava hotellin pienoismalli ja toimiva Tuoksubaari! Museo, jossa voi muistella, (maistella,) huvitella ja haistella…
 • Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseo: vain yhtenä iltapäivänä viikossa auki oleva kotimuseo Katajanokalla. Pikkuruinen hissi vie ylimmän kerroksen suureen kulttuurikotiin, jossa on nähtävänä mm. antiikkiesineitä ja taidetta jugend-henkisessä huoneistossa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s