tekijän taustasta…

Olen koulutukseltani kansatieteilijä, ammatiltani konservaattori, olemukseltani ehkä eniten opas. Vien omia lapsiani ja opastettavia ryhmiä mahdollisuuksien mukaan museoihin, jotka aina ovat minusta ainakin yhden vierailun arvoisia. Usein pyytämättäkin aloitan museovinkkauksen.Menen museoon oppimaan, muistelemaan, yllättymään, ihailemaan, rauhoittumaan, katselemaan, kahvittelemaan, kuuntelemaan, utelemaan, keskustelemaan, virkistymään, kiertelemään, harhailemaan, tutustumaan, etsimään…ja löytämään.

Olen VTKL:n vapaaehtoinen ja toivon pääseväni itsekin kaveriksi museoon seniorille. Haluan antaa vapaaehtoisille opasmaista varmuutta viedä seniorit museoihin, ideoida museovierailuihin yhteisiä keskustelunaiheita ja avata alan sanastoa. Haluan olla osaltani ideoimassa ja toteuttamassa virikkeellistä vanhuutta ja rikastuttavaa kulttuuriperintöön tutustumista.KAMUSENI-hankkeessa muistelen myös antoisia museoretkiä, joita tein usein oman isäni kanssa.

Uskon vahvasti KAMUSENI -ideaan ja haluan kehittää sitä. Sain hienoa tukea aloittamalleni toiminnalle lokakuussa 2013 Lahden Sibelius-talolla , jossa vastaanotin Zonta Internationalin piiri 20:n Lisa Andström -stipendin KAMUSENI -hankkeelle.

Jos KAMUSENI-hanke tai museovinkkaus kiinnostaa,ota yhteyttä:

Soili Poikonen

museovinkkaaja

soilipoi(at)gmail.com

Mainokset

One thought on “tekijän taustasta…

  1. Tämä on hauskasti keksitty ja hyvin toteuttamiskelpoinen hanke! Kirjoitat niin kiinnostavasti ja innostavasti,että piipahdan pikimmiten jossain museossa ja sitten kukaties ryhdyn minäkin museokamuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s