KAMUSENI-hankkeesta

KAMUSENI-hanke on keväällä 2013 aloittamani toiminta, jonka tarkoituksena on vanhustyön vapaaehtoisten aktivoiminen omaehtoisiin museovierailuihin seniorien kanssa.Alusta lähtien tärkeä yhteistyökumppanini on ollut Vanhustyön keskusliiton senioritoiminta.

KAMUSENI-hankkeessa yhdistyy kolme tärkeää ja arvokasta toimintaa eli vapaaehtoistyö, vanhusten viriketoiminta ja kulttuuriperintöön tutustuminen.Museovierailu seniorin kanssa on usein helppo toteuttaa; ovathan monet museot ilmaisia, niillä on joustavat aukioloajat, eikä edes huono sää ole este lähteä tutustumaan museoon.

Suomi on täynnä mielenkiintoisia, mutta valitettavan usein liian vähän tunnettuja ja vierailtuja museoita. Tärkeä osa KAMUSENI-hanketta on museovinkkaus, jonka avulla senioreille ja vapaaehtoisille haarukoidaan heille sopivimmat museot. Museovinkkauksen lähtökohtina ovat kävijän tausta, ammatti, harrastukset ja mielenkiinnon kohteet sekä museoiden saavutettavuus ja senioreille tarjoamat palvelut.

Millainen on Sinun museosi? Onko siellä tarjolla kotimaisen kulttuurin koko kirjo vai aasialaiset aarteet? Taidetta talon täydeltä vai täytettyjä eläimiä? Kiinnostaako Sinua kotimuseoiden kiinteät kalustukset vai miellyttääkö modernit miljööt? Keräiletkö kuppeja, arvostatko Arabiaa, kudotko kintaita? Muistatko miten lapsia leikitettiin tai sairaita sidottiin entisaikaan? Kiinnostaako Mannerheimin makuuhuone vai Aallon asunto? Paavo Nurmi vai Tauno Palo? Mihin museoon lähdet seuraavaksi?

Lisää vinkkejä museoista löydät Museovinkkausta! -sivuiltani.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s